maXbimmer Forums

maXbimmer Forums (http://www.maxbimmer.com/forums/index.php)
-   E36 (1991 - 1999) (http://www.maxbimmer.com/forums/forumdisplay.php?f=59)
-   -   Gauge cluster randomly cuts out (http://www.maxbimmer.com/forums/showthread.php?t=154629)

jay01_brown 11-27-2012 12:48 PM

Gauge cluster randomly cuts out
 
On the road today and all my gauges cut out on me. 10 mins later... Working again.... This has happened about 5 times since. Is this a common problem??
Easy fix?
It's not affecting performance but I don't know how fast I'm going/revs I'm at
Any help would be great

J

jay01_brown 11-28-2012 09:11 PM

Anybody?

jay01_brown 12-01-2012 08:30 PM

looking for some feedback guys

cormier 12-01-2012 10:05 PM

Have you tried smacking it when it cuts out? Works for e30s :p

Maybe post on BFc they have a lot of e36 guys around

Ceeker 12-02-2012 10:06 AM

most probably the gauge itself or the prongs going from the gauge to the circuit board may not be making full contact. Mine does this when it cold and then after a while starts working as things warm up. could possibly be the nicad batteries in the cluster it self. they start getting weak and begin creating intermittent problems. and or a loose cold solder joint.

someguy 12-04-2012 03:10 PM

Hmm..I had a similar problem on my previous E36, but it was more with the cluster lighting, not the gauges themselves. Turned out to be the infamous Trunk wiring fraying issue..

Nguyen_E30 12-04-2012 04:00 PM

happened to mine. you need to replace it.


All times are GMT -4. The time now is 11:09 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Maxbimmer Copyright 2001 - 2014