maXbimmer Forums

maXbimmer Forums (http://www.maxbimmer.com/forums/index.php)
-   E30 (1983 - 1991) (http://www.maxbimmer.com/forums/forumdisplay.php?f=58)
-   -   Issue with my e30 (http://www.maxbimmer.com/forums/showthread.php?t=153746)

blackburn21 10-11-2012 09:41 PM

Issue with my e30
 
Hi!

I bought a e30 in june. It a 325i 1989. When i start my engine, he cranking like 8-10 sec before the engine run. What the problem?
And my fuel gauge don't work, so he flicking?
Sorry my english, i'm french from montreal!
Thanks

Ceeker 10-11-2012 11:39 PM

could be a number of things. check the fuel pressure regulator; check pump for adequate fuel pressure.
the fuel gauge problem may be a loose nut on the back of the gauge. tighten it down.

blackburn21 10-12-2012 01:16 AM

You think is my fuel pump is the problem?

The nut on the back gauge is tight!

Ceeker 10-12-2012 07:59 AM

then it is probably a faulty gauge - which you'll need to replace. OR...If you're fuel level switch in the tank is bad it may cause you to get a false reading on the gauge. And if that filter in the tank is clogged it may delay fuel delivery to the injectors.

Try changing your fuel filter first. cheapest and easiest fix first.

blackburn21 10-12-2012 10:32 AM

Filter is new since last week, same problem.. for the gauge, i have changed, the second gauge flick too

Ceeker 10-12-2012 02:28 PM

you might have a problem with the SI board inside the cluster. batteries usually go in those.

but you still haven't checked the sending unit in the gas tank have you?

GeMc 10-12-2012 02:45 PM

Sending unit in fuel tank for guage problem. Change the fuel pump and regulator for startup issues.

blackburn21 10-12-2012 09:22 PM

Sending unit come with the pomp if I buy a brand new?

Ceeker 10-13-2012 07:44 AM

for an 89-325 -should come complete.

MaxBell 10-14-2012 11:19 AM

I had the exact same problem with my old e30 sedan. It was the fuel pump being on its way out.

e3049 10-29-2012 08:45 PM

Hey my 87 320i was doing the same thing...I fixed it by polishing up the grounding point next to the battery...it didn't look corroded and was very secure...but hitting it with some emery cloth made a huge difference in how the car starts....try it it's free

blackburn21 11-28-2012 02:22 PM

So!
Have changing the sending unit.. the gauge flick again!
Startup issues:
Change the fuel pump, polishing the ground. The problem is not solved. I think change the fuel regulator

The Twin 11-28-2012 02:31 PM

used fuel pumps are cheap, and very easy to replace.

as for the flicking gauge, it's all part of the beauty of E30 ownership.

I fix it with a heavyhanded whack to the dashboard.

TSI 11-28-2012 04:52 PM

Quote:

Originally Posted by The Twin (Post 1590787)

I fix it with a heavyhanded whack

I find this works for most things in life...

cormier 11-28-2012 05:05 PM

You'll learn the sweet spot and amount of force to inflict....repeatedly...

top of console works well for me


All times are GMT -4. The time now is 08:08 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.