maXbimmer Forums

maXbimmer Forums (http://www.maxbimmer.com/forums/index.php)
-   E46 (1998 - 2005) (http://www.maxbimmer.com/forums/forumdisplay.php?f=60)
-   -   Aftermarket head unit problem (http://www.maxbimmer.com/forums/showthread.php?t=141382)

abrial 03-22-2011 03:29 PM

Aftermarket head unit problem
 
Hi guys, i just decided to replace oem radio on my new 325, so I installed sony aftermarket radio (i pull it with wiring from my previous e46) but only am/fm radio works no cd/usb..actually it works but no sound from speakers only from cd/usb, radio works fine.
What i have to check? Maybe its because this car has harman/kardon sound and privious one not?
Thanks a lot

slemmer 03-22-2011 10:02 PM

Is the CD unit built in to the radio or separate?

abrial 03-23-2011 07:06 AM

Yes its the same head unit, i have absolutely no idea because i checked everytnig, i even tried to connect my friends radio and it has the same problem: i cal listen just the radio not cd or usb, the dash shows that it plays but i have no sound...

uzi577 03-23-2011 12:22 PM

If it is a late model radio
you can change the output options for the sound
try it see if you radio output option match the cd or usb

abrial 03-24-2011 08:58 AM

No unfortunaly there is no output settings...
So anybody has aftermarket head unit with h/k sound system?

bkizer44 04-14-2011 12:57 PM

Well your problem is that you have not connect the remote amp wire. The blue wire of the aftermarket harness should connect to the blue/white wire of the factory harness. This will power on the amp therefore allowing sound.



I however have another problem in my '00 323i. After hooking up an alpine HU, my unit still doesn't have sound. When I connect sound through RCAs everything plays just fine but when I try to use the speaker wiring, I hear nothing. Can't figure this out for the life of me.


All times are GMT -4. The time now is 10:00 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.