maXbimmer Forums

maXbimmer Forums (http://www.maxbimmer.com/forums/index.php)
-   E90/E91/E92/E93 (http://www.maxbimmer.com/forums/forumdisplay.php?f=94)
-   -   e90 problem (http://www.maxbimmer.com/forums/showthread.php?t=136329)

azn_oo1 08-26-2010 03:19 AM

e90 problem
 
2009 e90 323i auto with 10000km on it now. there is this problem that happens once in a while, when i start the car up the rpm sometime just dips really low. You can feel the engine struggling, but after a while it goes away.

Does anyone know what the problem is?

MarkD 08-26-2010 10:09 AM

Quote:

Originally Posted by azn_oo1 (Post 1446618)
2009 e90 323i auto with 10000km on it now. there is this problem that happens once in a while, when i start the car up the rpm sometime just dips really low. You can feel the engine struggling, but after a while it goes away.

Does anyone know what the problem is?

Could be running too rich when warming up. Why not take it to the dealer and have it checked? You have a warranty, you should use it.

KINKY 09-29-2010 08:39 PM

Quote:

Originally Posted by azn_oo1 (Post 1446618)
2009 e90 323i auto with 10000km on it now. there is this problem that happens once in a while, when i start the car up the rpm sometime just dips really low. You can feel the engine struggling, but after a while it goes away.

Does anyone know what the problem is?

Add some MotoMaster Fuel Injector cleaner.

Solved my problem *th-up*

2009323i 12-02-2010 12:15 PM

I am having kinda the same issue. I have actually had my car stal on me about 6-8 times on a cold or even warm start. I call the Dealer and they tell me to put regular gas in the car. Anyone have this issue??

damameke 12-02-2010 12:25 PM

Quote:

Originally Posted by 2009323i (Post 1468036)
I am having kinda the same issue. I have actually had my car stal on me about 6-8 times on a cold or even warm start. I call the Dealer and they tell me to put regular gas in the car. Anyone have this issue??

Dealer asked you to put in regular gas ... did you try it? and did it go away...

what am i getting at.. is .. the dealer should say " bring the car in and we
will check it out" instead of just telling you over the phone to use regular gas, so premium gas is the issue ????

martinM5 12-02-2010 12:59 PM

If there is an ethanol content higher than 10% it will cause funny things to happen. use SHELL 91 and re-analyze

azn_oo1 12-02-2010 01:55 PM

My car has always been on shell 91, same problem but have no time to bring it in

2009323i 12-02-2010 07:10 PM

I have not put regular gas in the car as I don't see how putting ethanol or 87 Octane will do anything for my issue. They said that if the Check Engine light doesn't come on then they most likely wont find anything. I have always used Shell 91 Sunoco 94 and doesn't matter what I use the same thing happens. I sent the guy I got the car from an email and he said he will try to look into it for me. If I hear anything I will let you guys know.

2009323i 12-02-2010 07:12 PM

Quote:

Originally Posted by damameke (Post 1468038)
Dealer asked you to put in regular gas ... did you try it? and did it go away...

what am i getting at.. is .. the dealer should say " bring the car in and we
will check it out" instead of just telling you over the phone to use regular gas, so premium gas is the issue ????

No didn't go away.
I know they should have said that but they were trying to say that the 2.5L in the 323i doesn't require Super which makes no sense to me.

Italia311 12-08-2010 05:45 PM

Thats funny because my car (2006) would idle weird like it was about to die and eventually would stall (randomly out of nowhere even while driving down the street) and they told me not to use any gas but ESSO 91.

I have had this problem 4 times and each time I have brought it in and they say a cam shaft is misfiring....the most recent time they "flushed" my vanos...(whatever the hell that is) and its been fine for the last month or so...

I would take it to the dealer but even then..I don't think they know what they're talkin about...

Helka 12-08-2010 08:05 PM

I just started my car this morning in about -8 degrees celcius and it struggled to stay above idle and almost stalled. I have an 07 328i

biginstreets 12-09-2010 03:47 PM

mine stalled out on the colder days but once it was warm, no problems. it always fired right up after.

my uncle said his '07 328i only does it when its colder then 5 degrees and when its been parked for more then 10 hours or so.
edit; mine being an e46.

2009323i 12-15-2010 04:47 PM

So I spoke with the Service manager our the Dealer I bought it from and he said that they can change my Idle up 150 rpm and that should help. Anyones thoughts??

MarkD 12-15-2010 04:51 PM

Quote:

Originally Posted by 2009323i (Post 1470354)
So I spoke with the Service manager our the Dealer I bought it from and he said that they can change my Idle up 150 rpm and that should help. Anyones thoughts??

It's worth increasing the idle speed and especially if you have an auto.

2009323i 12-15-2010 05:05 PM

Quote:

Originally Posted by MarkD (Post 1470358)
It's worth increasing the idle speed and especially if you have an auto.

We have a 6 speed and I guess I will try that out then. Thanks


All times are GMT -4. The time now is 10:08 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Maxbimmer Copyright 2001 - 2014