maXbimmer Forums

maXbimmer Forums (http://www.maxbimmer.com/forums/index.php)
-   Audio/Sound (http://www.maxbimmer.com/forums/forumdisplay.php?f=35)
-   -   Help, deteriorating AM radio with BMW Business CD headunit... (http://www.maxbimmer.com/forums/showthread.php?t=132788)

2k328Ci 05-04-2010 04:05 PM

Help, deteriorating AM radio with BMW Business CD headunit...
 
Hi all,

I have a 2000 328Ci with the orignal BMW Business CD headunit. I find myself listening to AM radio more and more and have noticed that whenever I turn on my rear window defrosters, the AM reception goes haywire and all I get is static. Now without the defrosters I find that I am getting deteriorating AM reception. Is there a lose antenna connection somewhere I can check? I think the top portion of the rear defroster lines are the AM antenna, but shouldn't there be some kind of filter that kicks in when the defrosters are on? Is there a connector at the rear windshield that I can check (I can't see one without taking the headliner out)? How should I start to trouble shoot this problem? Is there a good place/shop to take this problem to?

Thanks,
Wm

uzi577 05-06-2010 05:05 PM

Quote:

Originally Posted by 2k328Ci (Post 1416632)
Hi all,

I have a 2000 328Ci with the orignal BMW Business CD headunit. I find myself listening to AM radio more and more and have noticed that whenever I turn on my rear window defrosters, the AM reception goes haywire and all I get is static. Now without the defrosters I find that I am getting deteriorating AM reception. Is there a lose antenna connection somewhere I can check? I think the top portion of the rear defroster lines are the AM antenna, but shouldn't there be some kind of filter that kicks in when the defrosters are on? Is there a connector at the rear windshield that I can check (I can't see one without taking the headliner out)? How should I start to trouble shoot this problem? Is there a good place/shop to take this problem to?

Thanks,
Wm

The reception will go bad if you tint you car with metalic tins.

2k328Ci 05-06-2010 05:56 PM

Thanks, good to know - I just have regular non-metallic tints (very light).

Randy 05-07-2010 11:54 AM

I also have this problem. My car is a 1999 323i. Someone, please help!

2k328Ci 05-07-2010 12:57 PM

I got some great tips over here at e46toronto;
http://www.e46toronto.ca/forums/showthread.php?t=15634

That I want to try out this weekend if the weather co-operates.

Randy 05-07-2010 10:46 PM

read them. great stuff. Looks like i've got another project on my hands. thanks for all the info.


All times are GMT -4. The time now is 06:22 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.