maXbimmer Forums

maXbimmer Forums (http://www.maxbimmer.com/forums/index.php)
-   E30 (1983 - 1991) (http://www.maxbimmer.com/forums/forumdisplay.php?f=58)
-   -   e30 trannie issue. slips (http://www.maxbimmer.com/forums/showthread.php?t=124477)

eurobmmr 08-30-2009 09:14 AM

e30 trannie issue. slips
 
88 automatic, started to act up. trannie issue.
won't go past 3gear/45kms. just revs.
when fully warm. sometimes stays in nautral. or 1st gear.
turning it off and on again helps a little for a short period.
up hills are troublesome.
any suggestions.
oil change....??
dextrrall 3. or red line.

Ceeker 08-30-2009 10:35 AM

check trans oil level. you may be due for a rebuild. not uncommon.

InfiniteDice 08-31-2009 01:55 PM

Get ready to get a new trans installed... or swap to manual. My original e30 did that years ago. After forward burned out... I was stuck driving in reverse for 40km... lol

T.Dot_E30 08-31-2009 02:03 PM

your a few months too late, i threw away a working auto a few months ago.

Ceeker 08-31-2009 02:17 PM

Murphy's law...40km in reverse!!!!!??? sounds like fun!!!!!!!!!!

supernaught 08-31-2009 05:02 PM

hey, ive been looking at auto tranny stuff all day. it sounds like either your fluid is low, filter clogged, valves need cleaning, or you have clutch issues.
There is lots of info here:
http://www.bimmerboard.com/forums/posts/422325
I found a manual from 88 that explains rebuilding it too, but I can't remember the link. It would only help you if you plan on replacing clutches yourself, otherwise, look for a used tranny somewhere. Like I am.


All times are GMT -4. The time now is 10:53 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.