maXbimmer Forums

maXbimmer Forums (http://www.maxbimmer.com/forums/index.php)
-   E36 (1991 - 1999) (http://www.maxbimmer.com/forums/forumdisplay.php?f=59)
-   -   -37 degrees!!! (http://www.maxbimmer.com/forums/showthread.php?t=102145)

///MG 03-06-2008 05:57 PM

-37 degrees!!!
 
Hope the title got someone's attention...

Looks like my temperature sensor doesn't work or something... it always shows -37 degrees C / -37 degrees F.

Any ideas if it can be fixed or where/how much a new sensor would cost?

lukeh 03-06-2008 06:08 PM

New sensor needed. Stealer will have one. Not sure of the cost, probably something ridiculous. :)

///MG 03-06-2008 06:09 PM

oh.. you're just a bundle of goods news *th-up*

Boots R 03-06-2008 08:06 PM

It might not be the sensor (PN# 65818350779), but the wire connecting to it. That was the case with mine. Cost me 3 bucks for the new wires with connectors from the dealership.



picture for reference:

http://www.geocities.com/boyhitscarworld/sensor.jpg

http://img520.imageshack.us/img520/4...8350779zm3.jpg

This is located in your drivers side brake duct located beside your fog light. It clips into the duct. Pull it out, and the sensor should be on a slide-lock, so you can just push on the lock and release the temp sensor from the housing. There should be 2 wires running into the housing. Mine were green and corroded. I went to the dealer and asked for the wires that ran to the temperature sensor, and they provided them to me.

10 minutes later, i spliced the new wires into the yellow box and the temp reads fine again.

lukeh 03-06-2008 08:08 PM

Mine wasn't the wires. :(

Boots R 03-06-2008 08:09 PM

Quote:

Originally Posted by lukeh (Post 1119992)
Mine wasn't the wires. :(

We all can't be as lucky as me :(

Did you buy a new sensor?

europrince 03-06-2008 09:36 PM

I have to replace mine as well :(

tig 03-07-2008 10:51 PM

Quote:

Originally Posted by Boots R (Post 1119991)
It might not be the sensor (PN# 65818350779), but the wire connecting to it. That was the case with mine. Cost me 3 bucks for the new wires with connectors from the dealership.



picture for reference:

http://www.geocities.com/boyhitscarworld/sensor.jpg

http://img520.imageshack.us/img520/4...8350779zm3.jpg

This is located in your drivers side brake duct located beside your fog light. It clips into the duct. Pull it out, and the sensor should be on a slide-lock, so you can just push on the lock and release the temp sensor from the housing. There should be 2 wires running into the housing. Mine were green and corroded. I went to the dealer and asked for the wires that ran to the temperature sensor, and they provided them to me.

10 minutes later, i spliced the new wires into the yellow box and the temp reads fine again.

ya check the wires connecting to the sensor in your brake duct, same shit happend to me it the wire just rusted out and got disconnected the actual sensor was fine


All times are GMT -4. The time now is 10:00 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.