PDA

View Full Version : Help Starting Cranking ova too long?


BeemsXI
04-13-2005, 09:35 AM
Hey guys,

I have a 2002 325 xi, i took it to the dealer 3 times already for the same problem. When i try to start sometimes it takes a long time for it to turn over, will have to hold the key for like 6 secs sometimes, then the odd time it will just start.. When the engine is warm it starts automatically.
Dealer told me they fixed it 3 times same problem..dats bmw of mississauga!
Could it be the gas i use? should i only use 91 and above.

I don't understand what could be the problem. They said they put in new software in the computer and it should be fixed..Foreman looked at it still nothing. What should i do? i hate starting my car around groups of people its so embarrasing..I drive a bEEEma...ya know..

peace

myndgone
04-13-2005, 10:50 AM
I had that problem for a week or so, and this is what happened saturday night (not sure if it's related but still...)

http://www.maxbimmer.com/forums/showthread.php?t=51985


still haven't gotten it fixed, been in the ****in shop since monday! :mad:

Darkness95m3
04-13-2005, 11:26 AM
Hey guys,

I have a 2002 325 xi, i took it to the dealer 3 times already for the same problem. When i try to start sometimes it takes a long time for it to turn over, will have to hold the key for like 6 secs sometimes, then the odd time it will just start.. When the engine is warm it starts automatically.
Dealer told me they fixed it 3 times same problem..dats bmw of mississauga!
Could it be the gas i use? should i only use 91 and above.

I don't understand what could be the problem. They said they put in new software in the computer and it should be fixed..Foreman looked at it still nothing. What should i do? i hate starting my car around groups of people its so embarrasing..I drive a bEEEma...ya know..

peace

It's hard to say.
I would however keep talking to BMW Mississauga and have them fix the problem and not pay them untill they do.

BeemsXI
04-14-2005, 09:38 AM
ya its under warranty so its coverd, they just don't seem to know or can't find the problem..even yesterday after work it took like 6 secs for it to turn ova, then rpm kept jumping like it was strugggling for gas.. i dunno.i'm gonna call them again today im not at all happy.

paul christians
04-14-2005, 09:52 AM
No I would not be happy too........good luck on these...........

E30rulz
04-14-2005, 10:18 AM
Jeez...this sucks...good luck. Some things to verify correct operation on...1) Idle Control Valve 2) Ignition spark 3) this could be it...Fuel Pump Relay, check for power out of it...if there isn't any, then check the main relay. 4) Verify Fuel Pump function...power to it...make sure the filter isn't clogged...have them check the flow and pressure from the pump. You could have a faulty Motronic Control unit. Any improper Boost starting(cables from another car) could have zapped a connection in your OBC control module...when it's warm(and circuits are expanded a bit) the connections will be better and it will start. I feel for ya bro...hope it works out for ya.

King Luis
04-14-2005, 10:26 AM
try taking it to a different bmw dealer. certain dealers ships are better then other.

BeemsXI
04-19-2005, 10:28 AM
Thanks guys, i'm taking it in to Bmw Miss. again tomorrow, told them i don't want it back till this is fixed. I thought it was a gas problem..we'll see what they have to say.