PDA

View Full Version : Maximum size: 300000 bytes


Spartiatis
04-19-2004, 05:58 AM
I have a 5.0 mega pixel camera. When I try and post my pics, it says the file is to big. I try to resize them in Irfanview. I put it to 640x480 and it still says its to big. How can I fix this problem?

Bob Loblaw
04-19-2004, 03:01 PM
I don't know about Irfanview, but you can lower the quality of the pic in Photoshop when you save it. Lower dpi's and size will do the trick. And you won't see the quality difference when you'll post them here.

qimis
04-19-2004, 03:24 PM
reduce the quality when saving from pshop

Spartiatis
04-19-2004, 05:05 PM
I dont have P shop. I just put a pic to 640x480 and the dpi's to 30 and it still did not work

Spartiatis
04-20-2004, 04:07 PM
bump*wiggle*

Bob Loblaw
04-20-2004, 04:21 PM
What's the file size of your 640X480 pic with 30 dpi's?

Spartiatis
04-21-2004, 01:12 AM
I dont know. How do I find out?

T.Dot_E30
04-21-2004, 01:13 AM
right click on the file,
goto properties

felixthecat
04-21-2004, 01:18 AM
edit it in paint,then save as...change it to a jpeg..they usually come out of the camera as a 24 layer bitmap

Spartiatis
04-21-2004, 06:06 AM
It says 2.17 MB (2,286,480 bytes)

Spartiatis
04-21-2004, 06:48 AM
Nothing is working please help!!!!!!!!!!!!

ZiMMie
04-21-2004, 08:10 AM
dude in ifranview its called dpi just lower to 72-120 and u should be fine for the size and try makin it at 640X480 --(100dpi) for comfort. viewin on forums.

Bob Loblaw
04-21-2004, 01:56 PM
Originally posted by Spartiatis
It says 2.17 MB (2,286,480 bytes)

2.17 MB?? That's the size before you resized it and lowered the dpi's.

What's the size AFTER you resize it?

AlpWhitE46
04-21-2004, 10:39 PM
Spartiatis, i have a program for you, if you want, add me to msn
icko33@hotmail.com
ill send it through there, its amazing, doesent change quality of pic, but lowers ur size a lot

phaust
04-29-2004, 06:10 PM
do a search for a software called SLOWVIEW

you can resize, mod, etc and it's FREE

FastM3
04-30-2004, 08:02 AM
Are you saving them as JPEG's?