PDA

View Full Version : Turn signal weirdness


Phazer
03-06-2004, 11:49 AM
All my turn signal's work, however the two front ones and the rear left
one is normal, but the rear right one flashes VERY dim, also
my turn signal relay in my fusebox burns out if I use the rear right
turn signal for too long, e.g. Hazards etc.
I have been pulling everything apart to see if something is maybe not
makeing contact properly or if there is a damaged wire etc. but found
absolutly nothing wrong. Anyone have any ideas? This is making me crazy

Phazer
03-06-2004, 11:52 AM
Wires running from right rear light's through the boot underneath the backseat.

Autotechnica
03-06-2004, 01:21 PM
Check the set of wires going into the trunk. It's a common problem for the wires to rub against each other and cause fuses to blow. Cut open the rubber/cloth padding and check all the wires. Each time you open the trunk, the wires rub together and eventually wear off the coating protecting them.

Bry

Phazer
03-06-2004, 03:30 PM
Originally posted by Autotechnica
Check the set of wires going into the trunk. It's a common problem for the wires to rub against each other and cause fuses to blow. Cut open the rubber/cloth padding and check all the wires. Each time you open the trunk, the wires rub together and eventually wear off the coating protecting them.

Bry

Done that already, the wires are in perfect condition.
Maybe I should wrap each wire in electrical tape aswell, for added safety.

Autotechnica
03-06-2004, 05:05 PM
Originally posted by Phazer
Done that already, the wires are in perfect condition.
Maybe I should wrap each wire in electrical tape aswell, for added safety.

Have you checked to see whether or not the contacts on the bulb/lenses are clean? They could be carbon buildup or rust. Try sanding the contacts with some light grit sand paper and see if that helps. The fuse might be blowing because of the poor contacts. It's creating a short.

Worth a try.

Bry

325iSBimmer
03-06-2004, 10:46 PM
Bry..... ur car look sooo sick....
lovin the 4 door M3 look....
cant wait to see it at a meet...

Phazer
03-08-2004, 04:51 PM
Found the problem I wrapped all the wires in electrical tape that is shown in the picture above, and my turn signal's is now working perfectly*par-t*