PDA

View Full Version : windshield fluid problem...


bmwm5lover
02-22-2004, 11:05 PM
Ok here is the situation. My car wont spray the window with windshield fluid, but the wipers work. basically, its not sucking water from the tank to spray onto the window. now, i checked the fuse, its fine, i swapped motors, and it still doesnt work. im beginning to think, that it is not getting any electricity running to the motor... any suggestions? my window ghets dirty fast, and its a PIA to drive...

qimis
02-22-2004, 11:21 PM
try to poke the washer nozzles w/ neddle

bmwm5lover
02-22-2004, 11:27 PM
im positive they are not clogged. its the motor thats not pulling the water out of the tank for some reason...

T.Dot_E30
02-22-2004, 11:36 PM
Hook up straight 12v power to the motor, if it works then you know its an electrical problem, probably a wire.

crazyvadim
02-23-2004, 12:21 AM
Do you hear like a wining noise coming from the motor or the nozzles when you press for the fluid to come out?

bmwm5lover
02-23-2004, 12:41 AM
nop, no noise whatsoever

crazyvadim
02-23-2004, 12:48 AM
Well since you said the motors were swapped and you still got no fluid coming out then i would guess theres no power going to the motor.

NickP
02-23-2004, 02:01 PM
I would check the wires at the base of the plug of the washer motor, alot of times they just break.

beammer12000
02-23-2004, 06:53 PM
i had the same problem and it was the wires that where broken or rusted out. trace the wire as far back as you can . iam sure that you will find the problem there. or it could be the the plug it self. use a teat light to check if you have power but some one has to be in side the car so they can push the lever.

felixthecat
02-23-2004, 08:23 PM
maybe neither of those motors work???

bmwm5lover
02-24-2004, 03:02 AM
ill give all those ideas a try, and see what happens...

P3dro
02-24-2004, 06:41 AM
check and make sure your lines are plugged in. My car was in the shop last week and the passenger side was unplugged and the driver side was loose, but now they both work fine.