PDA

View Full Version : Gold Gas for 69.9 at Shell On Thomas and Erin


BMW BMXer
02-09-2004, 07:08 PM
There out of Bronze and silver. Hurry before the truck comes.

Only time my car will ever have gold in her. :D

koncise
02-09-2004, 08:09 PM
your car doesnt require at least 90? I thought all bimmers did... learn something new every day.

Mystikal
02-09-2004, 09:33 PM
Nah, all E30 6-cylinders are regular unleaded. I didn't know that for years, my car has never seen less than 91 since new.

BMW BMXer
02-09-2004, 09:51 PM
You kids with god jobs can affoard that. I on the other hand cannot.

Mystikal
02-09-2004, 09:52 PM
It was my dad, he had the car since new. I guess I just got used to it, I've never pumped anything but the highest.

And now that I have a chip, well, I guess it's in stone.

koncise
02-09-2004, 09:58 PM
If I didnt have to, I wouldnt. But I'm also chipped now, so bleh.

BMW BMXer
02-09-2004, 10:26 PM
Ya when I get a chip I'll be hosed as well.

Mitch555
02-09-2004, 11:46 PM
You have to put the best gas in when your car is chipped?

MarkD
02-10-2004, 12:37 AM
Originally posted by Mitch555
You have to put the best gas in when your car is chipped?

You need to use at least 91 octane with a performance chip, and if you want to use higher I can make a chip that requires 93.

By the way, there are very few places to get a chip for your m50 320i, but I developed one for it.

MarkD

Mitch555
02-10-2004, 12:52 AM
Originally posted by MarkD
You need to use at least 91 octane with a performance chip, and if you want to use higher I can make a chip that requires 93.

By the way, there are very few places to get a chip for your m50 320i, but I developed one for it.

MarkD

I'll be picking one up off you this summer for sure!! *th-up*

So having the chip that has a minimum of 91 octane vs. the one that needs a minimum of 93, what is the difference between the two?

I might be putting M3 cams in my car. Can you program the chip to read that I have M3 cams in my 320?

Also how will my gas mileage be with a chip in comparison to my stock one?

MarkD
02-10-2004, 01:04 AM
Originally posted by Mitch555
I'll be picking one up off you this summer for sure!! *th-up*

So having the chip that has a minimum of 91 octane vs. the one that needs a minimum of 93, what is the difference between the two?

I might be putting M3 cams in my car. Can you program the chip to read that I have M3 cams in my 320?

Also how will my gas mileage be with a chip in comparison to my stock one?

Roughly 4 more hp with 93 octane, the dyno will be running by then so I can tell you then.

The chip does not read that you have M3 cams, I have to program the fuel map differently and yes I can do that.

Your mileage should increase with a chip. That's a good reason to get it this month!


MarkD

BMW BMXer
02-10-2004, 01:08 AM
Mileage increases?

MarkD
02-10-2004, 01:11 AM
The mileage increases do to the fuel re-mapping and timing advance. Do you have a chip in your eta? Did you not notice any mileage change? It may not be so noticeable in the eta.

MarkD

///MsAniTy
02-10-2004, 01:18 AM
u have chips yet for a 328is?

MarkD
02-10-2004, 01:21 AM
no, you need a FLASH software upgrade. I'm not doing that yet.

MarkD

///MsAniTy
02-10-2004, 01:22 AM
well do u kno where i can possibly get that and how much is it?

BMW BMXer
02-10-2004, 01:51 AM
Mark I dont have a chip in my eta but I plan to get one form you at some point.

Mitch555
02-10-2004, 01:59 AM
Originally posted by MarkD
Roughly 4 more hp with 93 octane, the dyno will be running by then so I can tell you then.

The chip does not read that you have M3 cams, I have to program the fuel map differently and yes I can do that.

Your mileage should increase with a chip. That's a good reason to get it this month!


MarkD

You mean my mileage will become better with the chip right?

So the chip should give my car an extra how many HP to be exact?

MarkD
02-10-2004, 02:06 AM
Originally posted by Mitch555
You mean my mileage will become better with the chip right?

So the chip should give my car an extra how many HP to be exact?

Yes the chip should increase your mileage, and in your car you should see a 13 hp improvement. SanJ and a few others have my chip in their 320i's, ask them how they like it.

If 3 or more of you 320i owners would like one I'll give you a special price. The $299 USD price will become $275 CDN.

MarkD

MarkD
02-10-2004, 02:08 AM
Originally posted by ///MsAniTy
well do u kno where i can possibly get that and how much is it?

You can get a SHARK INJECTOR from Turner Motorsports for around $400 USD.

MarkD

///MsAniTy
02-10-2004, 02:10 AM
but does the shark injector actually work?

MarkD
02-10-2004, 02:13 AM
Originally posted by ///MsAniTy
but does the shark injector actually work?

I'm sure it works. If you wait till May or so, I'll be FLASHING BMW's also.

Mark

Jon@Bimmersport
02-10-2004, 02:33 AM
goran, wait for mark....MP328 got the injector and said it did nothing.

///MsAniTy
02-10-2004, 02:42 AM
well i didnt wanan do the shark either way so when u start flashin post it up

A~G
02-10-2004, 03:08 AM
HAHA... i got that at Esso and Shell. :) i dunno why... guess their backed up on their fuel delivery.

mkgino
02-10-2004, 03:29 AM
Originally posted by Mitch555
I might be putting M3 cams in my car. y?

Mitch555
02-10-2004, 02:58 PM
Originally posted by mkgino
y?

I heard it can make a pretty big difference in my cars performance and it will add some more HP (which I need). Have you ever been in a 3er that had M3 cams put in?

Mystikal
02-10-2004, 03:05 PM
Dave, I did notice quite a large difference in fuel consumption when I installed the chip. For an unrelated problem I removed the chip a month later and watched the L/100km average on the OBC climb. I wasn't expecting it at all, but there was an improvement.

Mark, be sure to let me know when the dyno is up and running. I have a few guys in the States interested, pending some stock vs. chipped graphs. *th-up*

mkgino
02-10-2004, 04:34 PM
Originally posted by Mitch555
I heard it can make a pretty big difference in my cars performance and it will add some more HP (which I need). Have you ever been in a 3er that had M3 cams put in? Im asking because it seems like a waste of money to mod a 320 motor. The gains from this are rather small and you wont even be anywhere near as fast as even a 325/328. Its like putting an exhaust on a 318 for power, not sound. :huh?:

$6-700 Cams + $200 installation +250 chip = $~1100

A bit more cash gets you a 325 engine. Plus I have never seen anyone do an M3 cam swipe to a 320i, will it even work? But what do I know............

Mitch555
02-10-2004, 06:05 PM
Originally posted by mkgino
Im asking because it seems like a waste of money to mod a 320 motor. The gains from this are rather small and you wont even be anywhere near as fast as even a 325/328. Its like putting an exhaust on a 318 for power, not sound. :huh?:

$6-700 Cams + $200 installation +250 chip = $~1100

A bit more cash gets you a 325 engine. Plus I have never seen anyone do an M3 cam swipe to a 320i, will it even work? But what do I know............

I'm doing this to my 320 engine cuz I don't wanna spend the big bucks on a new one. The only engine I want is an M3 engine if I do a switch. So in a way it is worth it I guess. I just want some more power and gains from my car. I do see where you are coming from when you say it's a waste of money though. I talked to charlie and he said they would fit.

Also it would be different to do up a 320 engine instead. Never seen another one done up.

///MAC
02-10-2004, 10:51 PM
they did that last week at shell on highway 7 and valleymede i was liking it, it was at 65.5 when they ran out of regular i was like WHOA, called everyone on my phone.... heheh

///MAC
02-10-2004, 10:51 PM
we should have somethign like bat man did, whenever we see cheap gas or another member call the max line LOL