PDA

View Full Version : E36 radio installation??


blkm3
08-04-2003, 04:04 PM
I was trying to change my stock radio to an aftermarket one . Does anyone know what each color on the BMW wire harness represent ex what color is the ( power , left speaker etc...) Also I had a friend who tried to connect the radio but there is no sound from it but the radio works perfect . Does anyonw know if it has to do with the stock amps, if so how does any buy pass this . Any help would be great
Thanks

blkm3
08-04-2003, 11:07 PM
doesnt anyone know ??? no one change their radio???

sonic07
08-05-2003, 03:46 AM
i don't have the colour code for the radio but i have this pin # what they're for ..... i hope this will help you ....

Alwysfresh
08-05-2003, 05:33 AM
vio/wht - hot in accy, run and start
red/wht - hot at all times
yel - cd changer
yel/red & yel/brn - left front speakers (low and high)
yel/vio & yel/gry - left rear speaker
blu/blk & blu/brn - right front speakers (low and high)
blu/vio & blu/gry - right rear speaker
gry/red - interior lights system
brn - ground
blk/wht - instrument cluster
wht/brn - telephone connector
wht - antenna amplifier

Hope this helps

blkm3
08-05-2003, 12:35 PM
thanks guys that helps a lot . Does anyone know if I have to bypass the original amps??? or do I just hook hup the radio and it will work?

Jesse
08-05-2003, 04:14 PM
Originally posted by blkm3
thanks guys that helps a lot . Does anyone know if I have to bypass the original amps??? or do I just hook hup the radio and it will work?

People have told me in the past that if you don't bypass the original amplifier your system will sound like crap, but I never did it (too much work) and mine sounds fine.

I have a Kenwood 400W amp with one 10..., which is more than enough. I replaced all my stock speakers with pioneer 140w and they haven't blown yet (1 1/2 yrs).

95 325i
08-05-2003, 05:32 PM
You can get an adapter for most systems so that you don't have to cut the origional connector. Their only like $15.00 to $25.00.

Predator_e36
08-06-2003, 01:14 AM
first u need a wirin harness and a radio adapter. and the reason why ur not gettin any sound is because ur oem amp is not on, u need to hock up the blue wire

marco328is
08-06-2003, 01:18 AM
go buy the harness adapter @ Canadian Tire
It's $20

blkm3
08-06-2003, 04:17 AM
Canadian tires ???? I dont think they stock bmw parts. but thanks for the advice anyways . does anyone know where this adapter cheap . Also the blue wire was hooked up and still the amps did not turn on . Do I hook it up to the acc power???