PDA

View Full Version : car was about to die in the middle of the intersection


Klipzs
04-25-2012, 10:18 AM
On my way driving to the train station, I stopped at a traffic light to make a turn. I then realize that the car started vibrating slightly and that was due to rough rpm ( about 500rpm). The battery light then started flickering. If I haven't given the car gas during the intersection, the car probably would have stalled. Car seems fine at normal speed but when driving slow(5-20km per hour) this happens.
What could possibly be the problem?

slemmer
04-25-2012, 11:18 AM
Dirty o2 sensors?

e30drifter
04-25-2012, 01:50 PM
Alternator

Klipzs
04-25-2012, 01:52 PM
Alernator is a bosche brand and was replaced a year and a half ago.

Eurostyle
04-25-2012, 02:25 PM
Vacume leaks or alternator. Most othe problems will just cause a check engine, run in limp mode, but not actually stall.

Klipzs
04-25-2012, 03:31 PM
Will I have a small evap light last time I checked. I'm not sure this problem could be.

Klipzs
05-02-2012, 02:38 AM
Ok so I got my codes scanned and got P0442 and P1250.
P0442 is the small evap light my mechanic was talking about.
But what about P1250? Someone mentioned that P1250 was the fuel filter but what fuel filter cause my battery light to flicker when my car was about to die?

BmW1819
05-04-2012, 10:28 PM
light came on cause car almost stalled :)

Eurostyle
05-04-2012, 11:01 PM
Ok so I got my codes scanned and got P0442 and P1250.
P0442 is the small evap light my mechanic was talking about.
But what about P1250? Someone mentioned that P1250 was the fuel filter but what fuel filter cause my battery light to flicker when my car was about to die?

When car goes under normal idle (almost die) its normal for the battery light to come on (not charging enaugh)....Fuel filter can NOT have its own code, as it has no electronics to it, its just a physical part that separates dirt from gas! *wave*

BmW1819
05-04-2012, 11:19 PM
Bingo euro style
could be alot of things


When car goes under normal idle (almost die) its normal for the battery light to come on (not charging enaugh)....Fuel filter can NOT have its own code, as it has no electronics to it, its just a physical part that separates dirt from gas! *wave*

Oyster
05-04-2012, 11:24 PM
happened to me, it was the MAF!

Eurostyle
05-04-2012, 11:31 PM
happened to me, it was the MAF!

Yes, i think the 1250 sounds familiar when i had to replace my MAF 2 years ago...
Or it was general missfire!

Klipzs
05-28-2012, 11:49 PM
Hey guys i appreciate the help.
My peake tool finally arrived and I did a scan and came up with these codes:
80 : EWS Signal
91 : EVAP small leak detected
dE : Coolant temp too low for closed loop operation

The small evap leak is not new to me, but the EWS Signal and the "Coolant temp too low for closed loop operation" are things I have never heard of.
Any idea what could be the problem?

sproule905
05-29-2012, 06:46 AM
Tstat and sensor. Good luck

Klipzs
06-02-2012, 04:26 PM
Thank you. noob question but which sensor do you think i would need to replace?

BlueBimmer09
06-02-2012, 09:43 PM
My advice is go to RMP and get it checked.

I had a similar issue last year, my was a bad O2 sensor which is a pretty easy repair.

sproule905
06-03-2012, 12:13 PM
Thank you. noob question but which sensor do you think i would need to replace?

thermostat sensor and thermostat. O2 could also be pooched.

Klipzs
06-17-2012, 11:30 PM
Alright guys il buy the thermostat maybe this week. I attempted to clean the idle control valve yesterday but was only able to clean one side of it because it was stuck. Also replaced car battery today since it died. After all of that, I decided to scan my car again and this time, Codes (dE) coolant temp too low for closed loop operation and (91) Evap small leak detected disappeared. Code (80) EWS signal is still there but this time, 4 new codes appeared.
(6E) Pedal sensor PWG potentiometer #1
(70) Motorized throttle Valve MDK
(A9) Motorized thottle MDK final stage failure
(73) Reference voltage (5v) source for #1
And the last code that didnt disappear (80) EWS signal

Can someone please tell me what is going on with my car? It just seems like there are problems after another.
Help would be appreciated, thanks.