PDA

View Full Version : Cluster in Milles/KLm


gcunha
08-14-2008, 09:19 AM
I recently purchased a 645ci from US, and the cluster comes with milles on the Outside and Klm on smaller fonts inside. Does anyone knows if I can buy a Canadian cluster or sticker to replace that one.

Thanks in advance.

Gamite
08-14-2008, 12:28 PM
Yes, you can purchase a candian cluster, and have it re-programmed for your car.

Quack
08-14-2008, 12:46 PM
because there's already KM on the cluster you might not have to replace it, my friend did a conversion on a S-Class earlier today & the cluster is like what you described, but replacing the cluster wasn't nessecery, only if you don't have the KM readings you will need to replace the cluster, I think you should check with BMW Canada before you go & spend $1200+ for a cluster.

Gamite
08-14-2008, 02:33 PM
You don't, by law, have to change it if there are KM's on the cluster. That's how it was for my M5.

Boots R
08-14-2008, 03:13 PM
You don't, by law, have to change it if there are KM's on the cluster. That's how it was for my M5.

Did you have to reprogram the ODO to show in KM? Or did the border not care?

Blades
08-14-2008, 04:17 PM
theres a bylaw that it must show km? :confused:

nX07
09-19-2008, 12:17 AM
Any insights in regards to the law and KM's on the cluster? My friend bought a US vehicle that didn't have any KPH listings, only MPH.

Blades
09-19-2008, 12:40 AM
all cars after (I believe) 1995 has km showing within the middle of the speedometer while you have mph on the outside. Car should be 100% legal in the sense of the cluster but if he were to change it .. it would be expensive unless he found a similar car in a crash or bone yard .. he can easily swap it out. Takes 2 minutes.